Bio

biofoto

Annika klinkt alsof je stiekem in haar dagboek leest. Haar liedjes zijn kwetsbaar, puur en onstuimig tegelijk. En haar stem, die voel je tot in je tenen. En tot diep in je hart. Overal eigenlijk.

Op haar nieuwste EP The Art of Letting Go zingt ze alle bijzondere, ingrijpende momenten uit haar leven van zich af. Met gelaagde popliedjes verheft Annika het loslaten van haar verleden tot een geheel eigen kunst; hier en daar een knipoog naar rock, maar ook naar klassieke muziek – want wanneer hoor je op een popplaat een klarinet?

Annika’s carrière tot nu toe
Annika (30) studeerde cum laude af aan het conservatorium in Rotterdam, veroverde een finaleplek bij de Grote Prijs van Nederland, trad op in de liveshows bij The Voice of Holland, reisde als achtergrondzangeres met The Devil’s Blood door Europa. Ze werkte samen met rappers als Rhymzter en Ali B, en deed een solotour door Amerika. Daarna besloot ze het roer om te gooien: eigen werk, met een eigen band. Het resultaat: The Art of Letting Go. En dat is vanaf najaar 2016 op verschillende livepodia in Nederland te bewonderen.

tekst: Claudia Ruigendijk